Υλικά

  • 1 χταπόδι κιλού περίπου
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί ηµίγλυκο
  • 1 κουτ. σούπας µπαλσάµικο
  • 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι
  • Ρίγανη
  • 2 λίτρα νερό
  • 3 κουτ. σούπας λευκό ξίδι

Εκτέλεση

Βάζουµε το νερό και το ξίδι στην κατσαρόλα να βράσουν. Προσθέτουµε το χταπόδι και το αφήνουµε 20 λεπτά. Το σουρώνουµε και το κόβουµε σε κοµµάτια. Ζεσταίνουµε σε αντικολλητικό τηγάνι το λάδι και τηγανίζουµε το χταπόδι. Το σβήνουµε µε το κρασί και το µπαλσάµικο και προσθέτουµε αλατοπίπερο και τη ρίγανη. Το σκεπάζουµε µέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρεται ζεστό µε τηγανητές πατάτες.