[από την κυρία Γεωργία Φρόντζου (Γέρακας)]

Υλικά

  • 1,5 kg γαριδάκι
  • 1 ποτήρι του νερού κίτρινο ρύζι
  • 1 ποτήρι του νερού κίτρινο ρύζι
  • 3-4 κρεµµυδάκια φρέσκα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 ντοµάτα µεγάλη
  • 1/2 φλυτζανάκι ούζο ή κρασί
  • µπαχάρι, δάφνη, µαιντανός, αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι

Εκτέλεση

Καθαρίζουµε τις γαρίδες. Τα κεφάλια και τα τσόφλια τα βράζουµε σε λίγο νερό, τα στραγγίζουµε και κρατάµε µόνο το ζωµό
Μαραίνουµε στο λάδι τα κρεµµυδάκια και το σκόρδο (αφού τα έχουµε ψιλοκόψει)
Προσθέτουµε τις πιπεριές και την ντοµάτα σε µικρά κοµµάτια
Βάζουµε το κρασί (ή το ούζο), το µπαχάρι, αλάτι, πιπέρι και τη δάφνη.
Προσθέτουµε  ½ ποτήρι νερού από το ζωµό της γαρίδας.
Βάζουµε µέσα στην κατσαρόλα τις γαρίδες και το ρύζι.
Βράζουµε σε χαµηλή φωτιά και όταν είναι έτοιµο προσθέτουµε λίγο µαιντανό